Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Intrarea într-o nouă etapă a vieții, aceea de părinte este mai mult decât probabil un aspect ce va determina schimbări și pe plan profesional, dacă nu în profesia efectivă, cel puțin în reprioritizarea anumitor aspecte ale muncii în primii 2 până la 5 ani.

Ce părinte aflat în câmpul muncii nu a simțit adesea frustrare din pricina unui conflict de interese între un deadline la muncă și un eveniment din viața copilului? Fie că e vorba despre o vizită de rutină la doctor, o serbare de la grădinița sau ședința cu părinții astfel de evenimente pot intra în conflict cu o zi lungă la birou, deplasarea la un client, o delegație sau o întâlnire importantă de business.

Un studiu realizat acum 20 de ani pe 900 de profesioniști între 20 și 63 de ani, din diverse industrii, privitor la sănătatea și echilibrul mental al copiilor în contextul părinților care muncesc, a relevat faptul că munca și parentingul sunt în diverse momente din viață ba aliați, ba inamici.

Descoperirile studiului au relevat că sănătatea mentală a copiilor se situează la cote mai mari atunci când pentru părinți familia este prioritară, indiferent de timpul petrecut la muncă.

Vă întrebați poate, pe bună dreptate, cum adică indiferent de timpul petrecut la muncă?

Părinții care deși nu lucrează ore lungi însă sunt indisponibili emoțional, afectiv, sunt conectați la problemele de la serviciu și le aduc în discuție acasă, care nu se pot deconecta tehnologic de emailul sau telefonul de muncă, care nu dau dovadă în fața familiei și a copiilor de distanțare față de lucru, sunt egal sau chiar mai toxici pentru sănătatea emoțională a copiilor lor decât părinții care lucrează ore prelungite.

Părinții care văd în munca lor o sursă de provocare, creativitate, pasiune și bucurie, contrbuie la creșterea unor copii mai echilibrați din punct de vedere emoțional decât părinții pentru care locul de muncă este o sursă de frustrare, indiferent de numărul orelor lucrate, cu condiția disponibilității fizice și emoționale regulate față de copil.

Vremurile în care trăim acum sunt diferite, atât mamele cât și tații putându-și lua timp de stat acasă cu copiii. Ce se întâmplă însă în acel timp (mult sau mai puțin) petrecut cu cei mici este critic pentru dezvoltarea lor emoțională armonioasă.

Așadar, dacă ne pasă de calitatea timpului alocat copiilor la fel de mult pe cât ne pasă de cantitatea lui, este esențial să urmărim o direcție profesională care să ne împlinească și să ne permită să fim aproape de copii atât fizic, cât mai ales emoțional.
Calitate, pe lângă cantitate.

Dacă ai nevoie de suport din partea unui profesionist în a-ți redefini direcția în carieră, contactează-ne.

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.