5 pași pentru a-ți face CVul remarcat

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Scrierea unui CV excepțional poate fi un demers frustrant pentru cei mai mulți. Dacă nu ți-ai facut un CV până acum sau dacă vrei să îți creezi unul nou care să iasă din tipare și să atragă atenția angajatorilor, ghidul de mai jos este exact ceea ce ai nevoie.

Cel mai probabil, atunci când trimiți CVul tău către un potențial angajator, acesta nu va fi citit integral, ci mai degrabă persoana care face selecția își va arunca o privire de câteva secunde asupra lui. Dacă CV tău nu a atras atenția în maximum 10 secunde, aplicația cel mai probabil va ajunge în teancul de respingeri.

Ce e de făcut?

1.Adaugă un sumar

Acest lucru permite cititorului să afle în câteva cuvinte esențialul despre tine, cine ești și ceea ce poți aduce ca și plus valoare. Include în sumar aria ta de expertiză și 3 abilități cheie. Sumarul ar trebui să fie de maximum 2 paragrafe și să conțină cuvinte cheie pentru rolul la care aplici.

2.Fă-l ușor de citit

CVul trebuie să fie ușor de parcurs pentru ochi. Păstrează-l clar și limpede cu secțiuni și paragrafe. Optează pentru bullet points, în schimbul descrierilor lungi. Propozițiile scurte sunt mult mai ușor de citit decât narațiile exhaustive.

3.Optează pentru un aspect clasic

Deși prezentarea ta profesională trebuie să atragă atenția, nu este cazul să experimentezi cu fonturi și culori îndraznețe. Alege fonturi ușor de citit, clasice, precum Arial sau Verdana și culoarea neagră. Folosește opțiunea bold pentru secțiunile pe care vrei să le subliniezi.
Desigur, dacă lucrezi într-o industrie creativă și este întocmai atributul pe care dorești să îl scoți în evidență, poți opta pentru o prezentare profesională mai non-conformistă, fie ea CV sau alt tip de prezentare.

4.Scoate în evidență reușitele

Angajatorii vor să afle modul în care activitățile tale au avut impact, nu sunt interesați să citească fișe de post. Subliniază proiectele în care ai fost implicat și modul în care ai contribuit. Cifrele și statisticile, datele exacte, sunt un mod excelent de a da credibilitate CVului tău.

5.Nu uita fundamentele

CVul tău nu va trece mai departe dacă elementele fundamentale lipsesc. Ai grijă la ortografie, punctuație, formulare și cronologie. Asigură-te că ai trecute datele de contact și că acestea sunt corecte.

Vrei să știi dacă CVul tău iese din mulțime?

Trimite-ne chiar acum CVul pe adresa de email contact@cariera.info și îl revizuim gratuit.

Vrei CV de Nota 10? Află mai multe, aici.

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.