Cariere 2020: care sunt job-urile anului

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Dacă plănuiești să faci o schimbare între cariere sau dorești să îți lansezi una, acum e momentul potrivit. Conform LinkedIn, cele mai căutate job-uri ale anului 2020 sunt cele din domeniul ingineriei. 

Pe scurt, se preconizează că job-urile anului 2020 sunt:

 1. Specialist în Inteligența Artificială

Dat fiind că inteligența artificială este în continuă creștere, ajunge să transceadă dincolo de sectorul IT, fiind folosită pretutindeni – de la sănătate, resurse umane și chiar și marketing. 

Datorită dezvoltării exponențiale, o carieră în AI s-ar putea să fie rentabilă pe termen lung.

 1. Inginer în robotică

O dată cu creșterea faimosului start-up UiPath (primul Unicorn românesc), industria soluțiilor robotizate a văzut o creștere majoră. Partea bună este că în cadrul acestui job există atât oportunitatea de a lucra pe software, dar și pe hardware.

 1. Data Scientist & Data Engineer

Dacă foloseșt Google, probabil știi că orice căutare îți este salvată și transformată în date. Ei bine, cineva, practic, trebuie să știe ce să facă cu acele date – iar aici intervin Data Scientists, o carieră care se păstrează în top de 3 ani. Aceștia, acționează precum statisticienii secolului XX – analizează datele. Însă, tehnologia e puțin mai avansată iar datele sunt folosite cu un alt scop. 

Totodată, pentru că cineva trebuie să se asigure că există infrastructură și că funcționează în parametri optimi și este organizată, au apărut și Data Engineers, care se asigură de cele de mai sus. 

 1. Inginerii de software

Mai concret, în cadrul inginerilor de software, job-urile anului 2020 sunt reprezentate de:

 • Programatori Full Stack
 • Site Reliability Engineer
 • Programatori Cloud
 • Programatori Back End
 • Specialiști Cybersecurity
 • Programatori JavaScript
 1. Customer Success Specialist

Job-ul de Customer Success Specialist este cel mai adesea întâlnit în sfera IT. Cei din acest domeniu dețin deobicei o combinație între soft skills și abilități tehnice, dat fiind că responsabilitatea lor este de a înțelege tehnologia și de a comunica cu clienții. Așadar, dacă ești pasionat de tehnologie și ai abilități aparte de comunicare, și aceasta poate fi o opțiune de carieră.

 1. Sales Development Representative

Comișii-voiajori și agenții de vânzări au primit un nou nume și s-au dezvoltat în mai multe industrii. După cum le spune și numele, acest job este de vânzări. Practic, ai nevoie de șarm, abilități de comunicare, iar în plus vei avea una jutor de nădejde în tehnologie.

 1. Consilier al sănătății comportamentale

Sau în original, Behavioral Health Technician, sunt practic acei psihologi care s-au specializat în tulburări comportamentale sau au lucrat cu persoane cu autism. Dată fiind creșterea burn out-ului în rândul angajaților, companiile mari se vor orienta spre integrarea unui consilier pentru păstrarea sănătății mentale.

 1. Chief Revenue Officer (CRO)

Lansat recent, un CRO vine ca un liant între marketing și departamentul de vânzări – practic, scopul acestui job este de a folosi ambele departamente pentru a maximiza profitul, iar conform datelor, importanța acestuia va crește.

 1. Product Owner

E cariera perfectă pentru cei pasionați de tehnologie și de procesul construirii unui produs digital, dar care nu dețin cunoștințele necesare pentru a-l construi ei înșiși. Practic, un Product Owner acționează ca un manager al unui produs și are un impact major în momentul în care este lansat produsul pe piață. 

Cu toate că nu sunt menționate în studiu, considerăm că job-urile din domeniul sănătății și cele din sfera umanistă, precum resursele umane și marketing, vor rămâne în continuare valabile pe piață. 

Așadar, plănuiești să faci o schimbare în carieră și ai nevoie de ghidaj? Scrie-ne la contact@cariera.info, iar noi îți vom veni în ajutor.

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.