Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Cu efectele produse de Coronavirus atât în sănătate, cât și în viața socială și în economie, se estimeaza că numărul de persoane ce vor fi forțate să intre în șomaj va fi în jurul a 195 de milioane de oameni în lume. Această perioadă este deja mai gravă din punct de vedere economic decât 2007 – 2009 și posibil cu efecte mai severe decât criza din anii ’30 când nivelul de șomaj la nivel mondial ajunsese la 24%.

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă.

Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând:

  1. Selectează companiile de care ești interesat(ă) și contactează-le direct, fie că au sau nu roluri promovate. Asta înseamnă să intri pe website-urile lor sau chiar să scrii direct recruitorilor din acea companie, folosind LinkedIn.
  2. Apropos de LinkedIn – dacă nu ai deja un cont pus la punct, nu știm ce mai aștepți. Fă-ți un cont, completează-ți profilul și fii activ. E momentul ca Facebook, Instagram, TikTok sau orice alte rețele folosești să treacă pe locul 2. Folosește LinkedIn zilnic, intră în contact cu profesioniști, caută să îți vinzi imaginea și competențele și să atragi atenția în mod pozitiv asupra abilităților tale.
  3. Intră în contact cu oamenii pe care îi cunoști, dă-le telefon, stabilește o întâlnire cu ei, spune-le despre disponibilitatea ta; nu se știe de unde poate apărea o oportunitate.
  4. Consideră free-lancing pentru a câștiga niște bani în timpul căutărilor. Dacă nu știi de unde poți găsi clienți sau nu ai un plan de promovare, consideră platforme adresate freelacingului, tip Upwork, Fiverr, Toptal sau PeoplePerHour. Dacă ai cunoștință și de alte site-uri de freelancing care sunt mai industry-oriented pe abilitățile tale, chiar și mai bine!
  5. Consideră un job temporar, până ce lucrurile se repun pe picioare. Industriile care angajaează în această perioadă sunt în domeniul FMCG/Retail sau livrări.

Nu o să îți spunem să rămâi pozitiv(ă) pentru că e de la sine înțeles faptul că o stare de spirit bună te ajută să treci mai ușor peste orice situație dificilă. Reține – percepția pe care alegi să o ai devine realitatea pe care o trăiești.

Mai mult decât atât, nu ezita să ne scrii în cazul în care ți-ai pierdut job-ul în această perioadă. Ne vom bucura să te ajutăm pro-bono cu consiliere specializată în carieră, punctual pe situația în care te afli.

Mult succes!

Citește și alte articole...

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Părinții care văd în munca lor o sursă de provocare, creativitate, pasiune și bucurie, contrbuie la creșterea unor copii mai echilibrați din punct de vedere emoțional.

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.