6 sfaturi utile pentru Petrecerea de Crăciun

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Sărbătorile de iarnă se apropie și mai mult decât probabil ai avut sau urmează să ai parte de „Christmas Party” sau petrecerea de Crăciun împreună cu colegii tăi de la birou. 

Deși fiecare companie are propria ei cultură, sunt câteva reguli – unele nescrise, altele adăugate chiar în invitație, pe care trebuie să le respecți. Centrul de Carieră le-a adunat pe cele mai importante.

1.Spune da

Probabil că cea mai importantă regulă când ești invitat la petrecerea de crăciun a biroului e să spui „Da” și să mergi. Cu toate că probabil ai prefera să faci altceva în seara aceea, e foarte recomandat să mergi, mai ales dacă compania nu este foarte mare – absența ta poate schimba percepția colegilor tăi și poate chiar și a angajatorilor despre tine. Nu e nevoie să stai toată noaptea, e suficient doar să te prezinți.

2.Îmbracă-te conform dress code-ului

Unele companii au un dress code inclus chiar în invitația pentru petrecerea de Crăciun. Altele, în schimb, lasă la latitudinea ta să te îmbraci cum crezi că e mai bine.

Sfatul profesioniștilor este să te interesezi de locația evenimentului, să iei în considerare cultura companiei și să te îmbraci conform acestor standarde – nu e nevoie să exagerezi și să te îmbraci la frac, însă stilul business casual poate să fie la îndemână. În fond, e un eveniment de business și nu un banchet.

3.Fă un plan din a comunica cu mai multă lume

Cu toate că tendința generală în cazul petrecerilor de Crăciun e să rămâi lipit de grupul tău de zi cu zi, acesta reprezintă momentul ideal în care poți să-ți lărgești cercul de cunoștințe.

Așadar, dacă personalitatea ta e extrovertă, poți să încerci în a interacționa cu acei colegi care au tendința să stea într-un colț și chiar să îi prezinți mai multor oameni. Ajutându-i să se simtă incluși și bine veniți, te va ajuta atât la nivel emoțional – te vei simți bine că ai făcut un gest frumos, dar te poate ajuta și pe plan profesional – reputația ta va fi îmbunătățită, și mai mult decât atât, în momentul în care vei colabora cu colegii tăi, vă veți înțelege mult mai bine.

4.Evită tehnologia

E normal ca în momentul în care te simți puțin inconfortabil și te afli într-un mediu relativ străin să te bazezi pe telefonul mobil. Însă, în cazul petrecerii de Crăciun, e mai bine să îl lași deoparte; altfel, vei rata multe șanse din a afla mai multe despre colegii tăi. Mai mult, e foarte posibil ca acest tip de comportament să fie perceput ca fiind unul grosolan.

Nu îți verifica e-mail-urile de la muncă în timpul petrecerii. Nimeni nu va fi impresionat de dedicația pe care o arăți, plus că toată lumea va dori să se simtă bine și să își ia gândul de la asta pentru câteva ore.

5.Limitează băutura

Probabil că e de la sine înțeles, dar e recomandat să te limitezi când e vorba de băutură. Cu toate că probabil cultura companiei este una deschisă, consumul alcoolului peste limite în cadrul unui eveniment oficial, precum petrecerea de Crăciun, poate să aibă un efect negativ. 

În fond, nu prea ar fi o idee bună să fii chemat de către cei de la departamentul de resurse umane după petrecere, nu-i așa? 

6.Distrează-te

Toată ideea din spatele petrecerii de Crăciun e ca oamenii să aibă șansa să se simtă bine. Desigur, nu e la fel precum în cazul petrecerilor cu prietenii, însă sfatul nostru este să încerci să te distrezi. În fond, nu se știe niciodată ce îți rezervă viitorul –  poate anul viitor cariera ta va lua o altă turnură și următoarea petrecere de Crăciun va fi în alt context. 

Dorești să faci o schimbare în carieră și nu știi de unde să începi? Sau ai nevoie de un sfat pentru a-ți îmbunătăți CV-ul? Scrie-ne la contac@cariera.info, iar noi îți vom veni în ajutor!

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.