Interviul de angajare: Cum să răspunzi la 5 întrebări dificile

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Unul dintre cele mai terifiante momente din timpul unui interviu de angajare sunt întrebările deschise. Acele întrebări care nu au un răspuns corect, cuantificabil, și nu par a fi direct corelate cu aptitudinile tale pentru locul de muncă. Mai mult decât atât, răspunsurile sunt total subiective, iar fiecare recruiter le percepe în funcție de așteptările lor de la candidat.

Desigur, nu e nevoie să intri în panică în momentul în care acestea sunt adresate ci, din contră, să răspunzi. Cea mai mare greșeală e să răspunzi cu nu știu sau și mai rău, să eviți răspunsul.

Mai jos, veți găsi o serie de potențiale întrebări delicate și potențiale răspunsuri.

  1. Spune-ne despre tine

E probabil una dintre cele mai frustrante întrebări care poate să apară. E momentul acela când creierul tău refuză să mai activeze orice legături sinaptice și parcă nu mai știi cine ești. Răspunsul ideal e scurt, la obiect și în raport cu job-ul. 

De exemplu:

„Obișnuiam să desenez pe spatele caietelor încă din școală generală. Apoi, după ce mi-am luat primul calculator am descoperit programele de editare online, și am început să îmi digitalizez munca și să mă interesez de varii tehnici. Ulterior după ce am început să-mi public proiectele și am primit feedback, am conchis că postul de graphic designer mi s-ar potrivi cel mai bine, motiv pentru care am căutat internship-uri să mă perfecționez, ajungând să lucrez pentru companii din ce în ce mai mari.”

Cuvântul cheie estei să fie concis. Poți să îți reiterezi sumarul din CV sau de pe LinkedIn, în ideea în care adaugi mai multe informații.

  1. Cum reușești să faci față stresului la locul de muncă?

Motivul pentru care orice angajator te întreabă asta la interviul de angajare e pentru a observa dacă ai manifestări de agresivitate și eventual dacă ai anumite vicii prin care ți-l manageriezi, vicii care ar putea să-ți afecteze performanța la job sau chiar imaginea companiei.

Un exemplu bun ar fi să răspunzi astfel:

„Comunicarea e punctul cheie pentru mine când apare stresul. De multe ori, dacă e nevoie, comunic mai mult decât este necesar pentru a mă asigura că toată lumea înțelege situația și suntem pe aceeași pagină. De exemplu, am avut o situație stresantă pe care am îmbunătățit-o prin (aici ideal e să dai un exemplu în care ai reușit să manageriezi problema). Prin comunicare am reușit să aducem un impact pozitiv în proiect, reușind să-l finalizăm înainte de vreme.”

  1. De ce îți dorești să pleci?

Acesta e momentul în care e de preferat să nu ai parte de o reglare emoțională prin care îți vorbești de rău foștii angajatori sau colegii. E una dintre cele mai importante întrebări din interviul de angajare, datorită faptului că astfel recruiterii se asigură că în momentul în care iei interviul și vei fi angajat, nu vei pleca, de preferat, mai devreme de un an. 

Fiind o întrebare incredibil de delicată, e ideal să fii diplomat:

„Am tot respectul față de compania pentru care lucrez și consider că timpul petrecut acolo m-a ajutat să cresc și să mă dezvolt în direcția în care îmi doresc. Din păcate însă simt că am epuizat toate oportunitățile de dezvoltare și că e momentul să fac o schimbare.”

  1. De ce vrei să lucrezi pentru noi?

Când se adresează această întrebare la interviul de angajare, scopul este ca recruiterii să se asigure că ai făcut destulă cercetare de piață și că știi concret cu ce se ocupă. 

„Când am început să caut o nouă poziție, mi-am dorit să lucrez într-o companie care are anumite valori (exemple), și am observat că această companie se află în capul listei. Voi ați fost întotdeauna centrați pe a merge mai departe și pentru a îmbunătăți experiența utiliziatorilor, iar eu sunt în căutare avidă a unui loc unde îmi pot exterioriza pasiunea pentru UX.”

Sau mai există opțiunea, dacă e adevărat, în a menționa cât de mult admiri compania și să spui asta. Atenție, însă! Răspunsul trebuie să fie echilibrat, și nu recomandăm nici pe departe exagerarea calităților companiei – e foarte posibil să aibă fix rezultatul invers.

  1. Cum răspunzi la critică?

În orice loc de muncă, la un moment dat vor exista divergențe de opinii și momente în care superiorul tău sau un client nu va fi de acord cu ceea ce ai făcut. Cu toate că întrebarea pare puțin prea „de tot” într-un interviu de angajare, e important pentru angajatori să vadă cum te descurci în situații de genul. 

„Depinde de tipul de critică și de la cine vine, în mare parte. Dacă este doar o opinie personală a unui coleg și nu este argumentată într-un mod structurat, tind să evit să o internalizez, mai puțin în momentul în care menționează ceva despre care nici eu nu eram sigur, iar atunci mai cer o altă opinie. În schimb, dacă este o critică constructivă, prefer să o iau în calcul pentru a-mi îmbunătăți atât munca cât și pe mine ca persoană.”

Nu există un răspuns corect sau greșit. Sfatul nostru este să nu preiei mot-a-mot răspunsurile noastre, ci să le folosești ca punct de pornire. Totodată, e important să fii sincer, atât cu tine însuți cât și cu angajatorul. 

Mai presus de toate, ia-ți timpul necesar pentru a răspunde – nu te grăbi doar pentru că simți că recruiterii nu au timp. În momentul în care au adresat astfel de întrebări și-au asumat că probabil nu vei răspunde instant. 

Totodată  evită să adaugi detalii doar de dragul de a părea mai interesant, și răspunde cât poți la subiect. În fond, dacă ai calitățile necesare și pasiune, răspunsurile vor avea un impact pozitiv.

Ai de susținut un interviu important în perioada imediat următoare? Contactează-ne la contact@cariera.info, iar noi îți vom veni în ajutor.

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.