De ce networking-ul este esențial pentru carieră

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Într-o lume în care legăturile și conexiunile pe care ni le creăm sunt la fel de importante precum abilitățile și competențele „hard” în obținerea unui job, aspectul dezvoltării rețelei de conexiuni profesionale nu este de neglijat.

Pentru ilustra modurile în care networking-ul îți poate influența favorabil parcursul profesional, am identificat câteva beneficii de care să ții cont în a-ți extinde cercul personal și profesional.

  1. Îți permite să fii de ajutor altor persoane. Sigur, adesea ne gândim ce avem de câștigat atunci când întreprindem ceva, dar amintește-ți de persoanele care te-au ajutat sau pe care le-ai ajutat să se integreze la un nou loc de muncă, sau cum o vorbă bună despre o persoană poate contribui semnificativ la traiectoria acesteia și la sentimentul de împlinire și mulțumire pe care îl simți. Bonus, persoana respectivă se va simți îndatorată față de tine și nu știi niciodată când îți va fi necesar un favor înapoi.
  2. Câștigi vizibilitate. Ceea ce mulți profesioniști nu înțeleg întotdeauna este că nu doar rezultatele pe care le produci, ci și modul în care poți să îți expui reușitele are un impact foarte mare asupra modului în care ești perceput. Networking-ul îți va permite să folosești relațiile astfel cultivate pentru a-i face pe cei din jur conștienți de contribuția ta.
  3. Obții idei noi. Contactele pe care le ai se pot dovedi o sursă excelentă de idei și sfaturi aplicabile pe direcție profesională, și te pot ajuta să ieși din impas oferindu-ți o perspectivă nouă.
  4. Îți întărești încrederea în tine. Ieșind din cercul tău uzual și extinzându-ți rețeaua de cunoștințe îți vei folosi abilități și competențe care îți vor servi pe termen lung.
  5. Îți crești șansele de a găsi job-ul pe care îl dorești. Networking-ul îți poate deschide uși și oportunități care altfel nu ar fi fost posibil, tocmai prin faptul că ești mai vizibil, mai cunoscut și mai expus comunității profesionale; îți poate facilita găsirea unui job nou, obținerea unei promovări sau implicarea într-un proiect benefic profesional sau material.

Pe tine cum te-a ajutat networking-ul? Scrie-ne pe Facebook sau LinkedIn și povestește-ne despre experiența ta.

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.