De ce ai nevoie de un CV realizat profesional și cum alegi furnizorul

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Dacă ești una dintre acele persoane care se tunde singură, deși nu ești frizer, probabil acest articol nu este pentru tine.

Dacă iei pastile după ce ți-ai căutat pe Google simptomele, deși nu ești medic, probabil acest articol nu e pentru tine.

Dacă însă înțelegi valoarea unui profesionist pentru servicii de calitate profesională, ar trebui să citești mai departe.

Ca și Consilieri în Carieră, aici la Centrul de Carieră, vedem adesea CVuri formatate greșit, cu conțiunut luat din fișa de post, care nu transmite mai nimic despre persoana din spatele profilului și, crede-ne, un CV bine realizat este cea mai bună investiție pe care o poți face.

Un job mai bun, mai potrivit, mai bine plătit, mai în acord cu obiectivele tale îți va returna înzecit investiția în realizarea profesională a CVului.

CVul tău vorbește în locul tău înainte ca tu să ai ocazia să vorbești.

Un CV bun te va aduce cu un pas mai aproape de angajator, te va ajuta să treci de ATS (Applicant Tracking System) și, ține minte, nu este vorba doar despre prezentarea vizuală, ci și despre un conținut bine documentat.

La fel de important înainte de a decide cu ce profesionist vei lucra pentru a-ți realiza CVul, sunt câteva întrebări cheie pe care să (ți) le adresezi:

  1. Care sunt aspectele cu care nu ești mulțumit la acest moment privitor la CVul tău ?
  2. Care sunt așteptările pe care le ai privitor la un nou CV: să fii remarcat, să obții chemări la interviuri sau să ai un profil care să te reprezinte potrivit deși nu cauți activ în acest moment?
  3. Ce așteptări realiste am de la un serviciu profesional de realizare a CVului?
    Această întrebare de adresat către sine este importantă, întrucât sunt unele servicii care promit 100% chemarea la interviu sau obținerea jobului, iar credibilitatea acestor afirmații trebuie investigată.
  4. Ce așteptări am de la persoana cu care voi colabora, în termen de timpi de răspuns, feedback, suport?
  5. Există disponibilitatea din partea Consilierului de a purta o scurtă discuție gratuită înainte de a demara acest proces pentru a verifica dacă există compatibilitate în viziune?
  6. Care este politica de revizuire a Cvului? Este furnizorul deschis pentru a realiza modificări după ce am primit varianta finală?
  7. Consilierul folosește șabloane personalizate sau generice în realizarea vizuală a CVului?

Înainte de încheiere, câteva mențiuni demne față de punctul 3. din această listă: ferește-te de serviciile care îți promit 100% call-back sau angajare. Sunt foarte mulți factori externi care pot contribui la a fi chemat sau nu la un interviu, încât acest lucru este practic imposibil de controlat. Mai mult, dacă cineva îți promite că vei fin angajat 100% folosind un anume tip de CV, fugi cât te țin picioarele!

Un CV cel mult îți va crește șansele de a intra pe ușa angajatorului, însă modul în care decurge discuția între tine și acesta este în afara controlului unui Consilier în Carieră.

Dacă este un lucru demn de reținut este acela că un CV este o investiție în apariția și prezentarea ta profesională. Cu cine alegi să lucrezi în acest sens trebuie să țină cont de așteptările tale, seriozitatea Consilierului și de cât de confortabil te simți în a parcurge acest demers.

Dacă ai nevoie de suport în realizarea CVului, aici, la Centrul de Carieră, te putem sprijini.

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Părinții care văd în munca lor o sursă de provocare, creativitate, pasiune și bucurie, contrbuie la creșterea unor copii mai echilibrați din punct de vedere emoțional.

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.