Cum să te promovezi online

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică majoritatea) ci și modul în care oamenii își desfășoară activitatea și poate chiar și siguranța lor profesională.

Tocmai de aceea, în aceste zile când mare parte din munca noastră s-a mutat de la birou acasă, sau poate chiar suntem forțați de împrejurări la a lua o pauză, este un moment oportun pentru a-l aloca pregătirii și promovării personale.

Cei care se vor concentra în această perioadă asupra promovării lor, a muncii și a abilităților lor online, vor fi cu un pas în față atunci când lucrurile se vor repune pe picioare.

Așadar, îți oferim câteva sugestii de care te poți folosi pentru a-ți șlefui sau chiar construi brandul personal:

 1. Împărtășește cu ceilalți din experiența ta, din poveștile prin care ai trecut și ce ai învățat din ele. Îndeosebi, istorisirile care inspiră, educă sau care au o morală sunt atrăgătoare pentru oameni să citească.
 2. Oferă valoare. Dacă poți cotribui sau ajuta comunitatea online sau offline într-un mod pe care ceilalți să îl aprecieze, nu doar că faci o faptă bună, dar acest lucru te va și ajuta oferindu-ți mai multă vizibilitate. Anunță-te disponibil pentru moduri de suport în care poți și ești dispus să ajuți.
 3. Mândrește-te cu reușitele tale. Chiar dacă ești timid sau chiar introvert, ai realizat poate până acum că adesea dacă nu atragi tu însuți atenția asupra a ceea ce ai îndeplinit, ceilalți vor remarca cu mai mare greutate.
  Nu trebuie neapărat să sune a laudă și să spui ce deosebit și excepțional ești, însă adesea oamenii sunt curioși și vor să afle ce mai faci.
  Moduri în care poți împărtăși din rezultatele tale pot fi chiar și așa umile și de bun simț, cum ar fi: ” Iată cutare lucru la care am lucrat foarte mult, sper să vă placă/spuneți-mi ce părere aveți”.
 4. Un alt aspect esențial este să fii și să te adresezi lumii personal. Nu vorbi ca din cărți (decât dacă ți-ai propus să fii perceput așa). Adresează-te audienței online așa cum ai face-o vorbind cu un prieten drag.
 5. Nu folosi # haștaguri obsesiv. Dacă ai citit până acum postări ale unor oameni care pun haștag la fiecare cuvânt sau chiar scriu multe cuvinte împreunat cu # în față, cel mai probabil ai găsit deranjat. Ca o regulă generală, less is more.
 6. Interacționează cu oamenii. Scrie comentarii pertinente la subiecte care îți atrag atenția, dă share-uri care să conțină și cel puțin un gând de-al tău personal pe subiect.
  Like-urile și inimioarele nu prea contează la capitolul interacțiuni care să te ajute să te promovezi.
 7. Continuă să îți trăiești viața și in afara online-ului, fă mișcare, joacă-te, citește o carte, vorbește cu familia și prietenii, gătește, ai grijă de corpul și spiritul tău. Astfel, îți vei crea și mai multe oportunități de a împărtăși lucruri cool care să te ajute în a te promova online.
 8. Nu în ultimul rând, refă-ți CVul și profilul de LinkedIn. CVul tău vorbește în locul tău înainte ca tu să ai ocazia să vorbești.

Tu ce sfaturi ai care te-au ajutat să te promovezi în comunitatea ta profesională?

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Părinții care văd în munca lor o sursă de provocare, creativitate, pasiune și bucurie, contrbuie la creșterea unor copii mai echilibrați din punct de vedere emoțional.

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.