Cum iti sabotezi sansele de promovare

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Presupunand ca deja detii competentele necesare pozitiei pe care o detii si poate chiar cele pentru pozitia pe care o vizezi, componenta sociala nu este de neglijat in activitatea ta profesionala, intrucat lucram intr-o lume dinamica, inconjurati de alti oameni, si nu intr-un bol de sticla.

In cazul in care vreuna dintre urmatoarele ti se aplica, gandeste-te ce ai putea face pentru a imbunatati situatia in favoarea ta:

1. Ignori evenimentele sociale de la serviciu

Daca esti cel care zice ‘pas’ la invitatiile de iesit cu colegii dupa program, lipsesti de la petrecerile de firma, nu te implici, nu participi, nu dai curs micilor, sau mailor sarbatori intre colegi, nu te astepta sa fii deosebit de vizibil atunci cand iti vei dori sa fii luat in considerare pentru promovare. Lipsind de la aceste adunari mai putin formale, nu le dai ocazia oamenilor sa te cunoasca si altfel decat strict profesional, sa le ramai in minte ca si o persoana pe care o doresc in preajma, sau cu care doresc sa se asocieze.

2. Tratezi oamenii in functie de pozitie

Daca te adresezi sau te comporti cu respect cu seful, insa ignori colegii care sunt pe pozitii inferioare tie, transmiti proasta-crestere; si nicidecum nu te pozitionezi ca fiind mai special, sau mai bun.
Atunci cand tratezi pe toata lumea cu respect egal te arati ca fiind o persoana cu bune-maniere, care nu judeca oamenii oportunist, doar in functie de ce beneficii poate avea de pe urma lor.
Mai mult decat atat, experienta mi-a aratat ca in viata pot fi foarte multe rasturnari de situatie, cel de pe o pozitie mai jos in organigrama, putand sa ajunga chiar deasupra ta, sau intr-un scaun cu putere de decizie in alta companie pe care o vizezi pentru viitor.

3. Iti asumi meritul pentru munca altora

Atunci cand nu recunosti meritele colegilor spui despre tine ca nu esti un jucator de echipa. In acest fel ii vei face pe colegii tai sa nu mai discute deschis idei cu tine, sau sa isi ofere suportul atunci cand vei avea nevoie de ajutor sau de o perspectiva diferita.
Apreciaza contributia celorlalti si le vei demonstra tuturor ca ai stofa de lider, ajutand oamenii sa urce si sa primeasca apreciere impreuna cu tine.

4. Iti place barfa 

Sa participi la barfa din birou si la critica neconstructiva pe la spatele altora iti face un mare deserviciu! Vorbitul pe la spatele oamenilor afecteaza increderea pe care colegii o au in tine. Fii o persoana discreta, nu savura acest tip de conversatii, chiar daca le initiaza altii, si nu duce vorba dintr-o parte in alta. Altfel, reputatia ta va avea de suferit. Daca ai o divergenta cu un coleg, abordeaz-o direct si gestioneaza situatia cu maturitate si demnitate.

Ai mai intalnit in activitatea ta si alte comportamente, care iti pun in pericol sansele de a te remarca profesional?

Citește și alte articole...

Cum sa faci o schimbare in cariera?

Sunt multe modalitati prin care poti patrunde intr-un nou domeniu de activitate, chiar daca este ceva ce nu ai mai facut pana

3 clisee de cariera

Ai auzit de la oameni pe care ii admiri, sau apreciezi, clisee legate de decizii de cariera pe care ai vrut sa

Slainte Solutions SRL
CUI: 39938592
J33/1464/01.20.2018
Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40720 538 213

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018 Cariera.info.