Cum îți sabotezi șansele de promovare

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Presupunând că deja deții competențele necesare poziției pe care o ai și poate chiar cele pentru poziția pe care o vizezi, componenta socială nu este de neglijat în activitatea ta profesională, întrucât lucrăm într-o lume dinamică, înconjurați de alți oameni și nu într-un bol de sticlă.

În cazul în care vreuna dintre urmatoarele ți se aplică, gândește-te ce ai putea face pentru a îmbunătați situația în favoarea ta:

1. Ignori evenimentele sociale de la serviciu

Dacă ești cel care zice ‘pas’ la invițatiile de ieșit cu colegii după program, lipsești de la petrecerile companiei, nu te implici, nu participi, nu dai curs micilor sau mailor sărbatori între colegi, nu te aștepta să fii deosebit de vizibil atunci când îți vei dori să fii luat în considerare pentru promovare. Lipsind de la aceste adunări mai puțin formale, nu dai ocazia oamenilor să te cunoască și altfel decât strict profesional, să le rămâi în minte ca o persoană pe care o doresc în preajmă sau cu care doresc să se asocieze.

2. Tratezi oamenii în funcție de poziție

Dacă te adresezi sau te comporți cu respect cu șeful, însă ignori colegii care sunt pe poziții inferioare ție, transmiți proastă-creștere; și nicidecum nu te poziționezi ca fiind mai special sau mai bun.
Atunci când tratezi pe toata lumea cu respect egal te arăți ca fiind o persoană cu bune-maniere, care nu judecă oamenii oportunist, doar în funcție de ce beneficii poate avea de pe urma lor.
Mai mult decât atât, experiența mi-a arătat că în viață pot fi foarte multe răsturnări de situație, cel de pe o poziție mai jos în organigramă, putând să ajungă chiar deasupra ta sau într-un scaun cu putere de decizie în altă companie pe care o vizezi pentru viitor.

3. Îți asumi meritul pentru munca altora

Atunci când nu recunoști meritele colegilor spui despre tine că nu ești un jucător de echipă. În acest fel îi vei face pe colegii tăi să nu mai discute deschis idei cu tine sau să își ofere suportul atunci când vei avea nevoie de ajutor sau de o perspectivă diferită.
Apreciază contribuția celorlalți și le vei demonstra tuturor că ai stofă de lider, ajutând oamenii să urce și să primească apreciere împreună cu tine.

4. Îți place bârfa 

Să participi la bârfa din birou și la critica neconstructivă pe la spatele altora îți face un mare deserviciu! Vorbitul pe la spatele oamenilor afectează încrederea pe care colegii o au în tine. Fii o persoană discretă, nu savura acest tip de conversații chiar dacă le inițiază alții și nu duce vorba dintr-o parte în alta. Altfel, reputația ta va avea de suferit. Dacă ai o divergență cu un coleg, abordeaz-o direct și gestionează situația cu maturitate și demnitate.

Ai mai întâlnit în activitatea ta și alte comportamente care îți pun în pericol șansele de a te remarca profesional?

Citește și alte articole...

Cum sa faci o schimbare in cariera?

Sunt multe modalitati prin care poti patrunde intr-un nou domeniu de activitate, chiar daca este ceva ce nu ai mai facut pana

3 clisee de cariera

Ai auzit de la oameni pe care ii admiri, sau apreciezi, clisee legate de decizii de cariera pe care ai vrut sa

Slainte Solutions SRL
CUI: 39938592
J33/1464/01.20.2018
Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40720 538 213

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.