5 motive pentru care ai nevoie de un Consultant în Carieră

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Când vorbim despre consiliere în carieră, mulți dintre noi ne gândim la zilele din perioada școlii și la întâlnirea cu un consilier vocațional care vine și zice ” meseria asta ar fi potrivită pentru tine”. Dar lucrurile sunt mai nuanțate de atât, nu-i așa?

Consilierea în carieră cuprinde mult mai multe aspecte decât a te ajuta în a alege un job și a spera că rămâi pe aceeași direcție tot restul vieții.

Astăzi, alegerea unei cariere este un proces complex, ce presupune identificarea unei vocații, descoperirea și cultivarea pasiunilor, a competențelor și a așteptărilor privitoare la statutul social, nevoile financiare, nevoia de contribuție și chiar stilul de viață.

Nu este neapărat nevoie să contactezi un consilier în carieră la primele întrebări pe care începi să ți le pui vis-a-vis de direcția ta profesională, însă atunci când te regăsești în mod repetat în situații profesionale care îți afectează starea de bine și nu reușești să descoperi ce e de făcut, ar fi un moment potrivit să contactezi un profesionist în consiliere în carieră.

Iată mai jos 5 motive pentru care ai nevoie de consiliere în carieră:

  1. Ai niște idei excelente, creative, cu privire la ce ți-ai dori să faci, însă pare că nu te focusezi îndeajuns încât să iei măsuri și să faci ceva în acest sens.
  2. Cauți deja de ceva timp un nou loc de muncă, fără rezultat. Un consilier în carieră te va ajuta să identifici motivele pentru care te afli în situația curentă și să dezvolți un plan propriu de acțiune.
  3. Ai interese și abilități diverse și nu știi care este cea mai bună direcție pentru care să optezi.
  4. Vrei să avansezi ierarhic și ai nevoie să te consulți cu cineva privitor la cea mai potrivită abordare pe care să o adopți.
  5. Ai avut o pauză profesională și simți nevoia de a-ți reconsidera opțiunile.

Amintește-ți că a lucra cu un consilier în carieră este o investiție în tine și în viitorul tău, iar un suport specializat te va ajuta să beneficiezi de abordări și tehnici de auto-cunoaștere, descoperire și planificare potrivite pentru tine.

Ai nevoie de consiliere în carieră? Scrie-ne la contact [at] cariera [punct] info .

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.