3 clisee de cariera

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Ai auzit de la oameni pe care ii admiri, sau apreciezi, clisee legate de decizii de cariera pe care ai vrut sa le iei. Poate le-ai si urmat sfatul. Iata insa 3 exemple de situatii, in care poti sa nu tii cont de aceste sfaturi depasite:

1.Nu parasi locul de munca, pana nu iti gasesti un altul in loc.

De ce sa nu tii cont de acest cliseu?
Daca locul de munca pe care il ai devine toxic pentru tine, fizic, emotional, este cazul sa pleci. Ai grija ca inainte sa iti faci calcule cu privire la cheltuieli, sa pui ceva bani deoparte, sa restrangi cumparaturile nenecesare si apoi sa faci acest pas, care e menit sa te ajute sa fii intr-o stare mai buna, deschis catre noi oportunitati, dar fara a fi nesabuit.

2. Stai cel putin 1 an la un angajator.

Intr-adevar, nu vrei sa fii perceput ca un oportunist, dar in cazul in care decizia de angajare pe care ai facut-o nu a fost cea mai buna, discutiile din cadrul interviului nu se confirma cu ceea ce intalnesti la noul tau loc de munca, relatia cu seful este problematica, mediul de lucru prezinta probleme peste care nu poti trece, un viitor angajator cel mai probabil va intelege. Asigura-te insa, ca inainte de a pleca, ai incercat sa discuti despre problemele aparute, ai solicitat un transfer, sau ai vorbit despre responsabilitati/asteptari.

3. Nu fi primul care sa comunice asteptarile salariale

Pe buna dreptate te gandesti ca daca iti comunici asteptarile salariale, setezi un plafon maxim peste care angajatorul nu va oferi, chiar in cazul in care bugetul ii permite mai mult. Cu toate astea, in multe companii, este inevitabila posibilitatea de a fi nevoie sa oferi aceste informatii la inceputul procesului de recrutare. In acest caz, ai in vedere sa cunosti informatii din piata despre pozitie si industrie, si sa oferi o marja superioara care sa iti permita flexibilitate in negociere. Pentru detalii legate de salarii pe pozitii si industrii, poti consulta Glassdoor, sau site-uri similare.

Citește și alte articole...

Recomandari in cautarea unui job pe timp de criza

Dacă ești una dintre persoanele afectate de această situație, trebuie să te repui pe picioare rapid și să găsești cât de curând o alternativă
Iată în rândurile de mai jos recomandări din partea echipei noastre, care te pot ajuta să îți găsești un job curând

Cum să te promovezi online

Situația globală a pandemiei cauzată de COVID-19 a afectat nu doar multe din business-urile dependente de lucrul în grupuri și comunități (adică

Email: contact at cariera punct info
Telefon: +40741 660 549

abonează-te la newsletter

Copyright © 2018-2019 Cariera.info.